Ångpanna för alla tillfällen

Mobil ångpanna

Ångpannor för alla tillfällen

Ångpannor är enheter som genom uppvärmning av vatten producerar vattenånga med högt tryck. Uppvärmningen av vattnet kan ske på olika sätt och kan bland annat ske genom förbränning av naturgas, olja eller kol. Ånga från pannan kan användas i värmekraftverk, pappersindustrin och i värmeverk.

Ånganläggningar är ofta kritiska och upprätthåller regelbunden verksamhet, inklusive mejerier, raffinaderier och sjukhus. En mobil ångpanna kan därför vara mycket nödvändig vid en olycka, oväntad eller planerad avstängning.

Revisionsavstängningar planeras ofta i förväg och följer normalt en plan. Planerade revisionsstopp för bland annat raffinaderier är mycket viktiga att underhålla, för att undvika oväntade driftstopp. Raffinaderiindustrin etablerades i början av 1900-talet i Norge och har sedan dess vuxit i takt med den ökande oljeförbrukningen. Vi har även expertis och mycket kompetent personal som kan utföra service på redan befintlig utrustning.

Vi har ångpannor som använder en brännare för uppvärmning och avger ånga för användning i processer. Ångpannorna kan utrustas med matarvattenpumpar och en ackumulatortank, vilket resulterer i att pannan kontinuerligt fylls på. Matarvattenpumpar och ackumulatortank gör att pannan kan producera rätt mängd ånga för ett givet projekt.

Våra ångpannor är utrustade med säkerhetsventiler som förhindrar att pannan exploderar om trycket inuti ångpannan blir för stort. Våra ångpannor är enkla och användbara och säkra att använda.

Ånga redo för snabb leverans och användning

Vi på Energy Rent har bred och lång erfarenhet av att hyra mobila ångpannor. Vår personal är skickliga på området och är redo att anpassa sig efter deras behov.

Under 2017 levererade vi en ånganläggning som producerade sju ton ånga i timmen till ett större raffinaderi. Vi har även levererat till mindre projekt, där vi bland annat har levererat utrustning i form av ångsystem för att testa industriella avfuktare. Vi kan leverera utrustning efter önskad kvalitet och storlek, för att möta deras behov.

Flexibla lösningar med ett stort produktlager

Vi har ett brett och stort produktlager vilket gör det möjligt att anpassa och skräddarsy flexibla lösningar vid uthyrning av mobila ångpannor. Ångpannorna är redo för snabb leverans och oberoende användning, dessutom kan vattenreningsverk och externa tanksystem ingå. Vi har ett stort urval med ångpannor från 400 kg/h till över 16 000 kg/h.  Energy Rent har ett stort nätverk av solida partners.

Vi är flexibla och kan hjälpa dig snabbt. Hör av dig så anpassar vi efter dina egna behov samtidigt som du kan fokusera på driften. Vi kan hjälpa till med både uppstart, leverans och service.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan