Byggtork och byggvärme – möjligheterna är många

Byggtork och byggvärme för flera tillfällen

Miljövänliga metoder för byggtorkning och byggvärme på norska byggarbetsplatser är aktuella ämnen – särskilt efter förbudet mot att använda fossila bränslen. Vi på Energy Rent har under flera år levererat fossilfria värme- och torklösningar till våra byggkunder.

Möjligheterna är många

Vi har allt från små elektriska byggtorkar, till stora diesel- och gastorkar. Fossilfria energikällor för byggtorka och byggvärme som kan användas är värmepumpar, biodiesel/biogas, pellets/flis eller elvärme.

 

Hyr en elvärmare som byggtork

Elvärmare, eller vattenburna elpannor, är de enklaste och billigaste lösningarna. En elvärmare är mycket kompakt, lätt att flytta och flera kan placeras i byggnaden för att sprida strömanslutningen/behovet. Dessa är prisvärda att hyra och lätta att använda. En vattenkokare är kompakt och kan erbjuda stor kraft med ett litet fotavtryck.

 

Vi har även större elvärmeverk. Vi levererade nyligen en 410kW elvärmeanläggning med övervakning till en partner.

 

Fördelar med elektrisk byggtork

En elektrisk byggtork är emissionsfri, har ett keramiskt PTC-värmeelement och har en kompakt dimension. De har en lätt 2-stegs justerbar värmeeffekt med steglös temperaturreglering från + 5 grader Celsius till + 40 grader Celsius. De har en inbyggd temperaturgräns med automatisk återställning, och ett skydd mot överhettning.

 

Värmepump för byggvärme

En värmepump kan även användas som byggnadsvärmare eller byggnadstork. Vi levererar olika värmepumpar: luft-luft-, luft-vatten- och vatten-vattenvärmepumpar som var och en har olika egenskaper.

Vi ombads leverera miljövänlig och utsläppsfri byggnadsvärme under rehabiliteringen. Den bästa lösningen var att använda en mobil luft-vattenvärmepump med integrerad tank, topplast och avancerad styrning/övervakning.

 

Biopannor som byggtork och byggvärme

Biopannor föredras helst av större byggarbetsplatser och industrier. Vi kan leverera utrustning som förbränner biogas, bioolja och pellets/flis. En biopanna kräver lite ström och lämpar sig väl för större projekt och vid akuta behov.

 

Byggtork K160

En mobil dieseldriven byggtork som lämpar sig väl för industri, bygg och större evenemang. Byggtorken har en värmekapacitet på 145kW och lämpar sig därför väl för större uppdrag.

 

Byggtork DG45

En gasdriven byggtork som direkt avger värme direkt. Byggnadsvärmaren har en värmekapacitet från 22kW till 45kW.

Vi hjälper dig genom hela projektet

Vi har personal med hög kompetens och lång erfarenhet av att hyra tillfällig och mobil värme. Våra specialister är flexibla och duktiga på att anpassa skräddarsydda lösningar för att tillgodose varje individs behov. Vi står redo att hjälpa dig med installation och drift och vi finns tillgängliga och bistår under hela hyrestiden. All utrustning är fjärrövervakad vilket gör att vi snabbt kan uttrycka om något skulle inträffa på vägen.

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan