Rätt lagring av grönsaker med rätt temperatur

urett lagring av grønnsakenetleie-mobil-kjoling-gronnsaker

Grönsaksbonden från Nærland utanför Nærbø odlar potatis, morötter och spannmål. När han i höstas skulle lägga årets grödor på vinterlagring fick han ett problem. Han kunde inte lagra grönsakerna ordentligt.

Tack vare en mobil kylningslösning från Energy Rent slapp grönsaksodlare Arnt-Egil Nærland (63) slänga bort flera ton morötter.

Grönsaksbonden från Nærland utanför Nærbø odlar potatis, morötter och spannmål. När han skulle lägga årets grödor på vinterlagring fick han ett problem. Kompressorn i ett av kylrummen hade skadats och flera ton morötter saknade plötsligt ordentligt lagringsutrymme.

– Stränga krav ställs för korrekt lagring av grönsaker. Morötter vid långvarig förvaring ska ha en temperatur på 0 grader. Utan ordentlig förvaring riskerar man att morötterna ruttnar, säger Arnt-Egil Nærland, som levererar morötter till Gartnerhallen varje vecka under hösten och vintern.

Grönsaksbonden hade aldrig stött på ett liknande problem. Förra året var ett mycket bättre år för grönsaker, och det var därför behovet av ännu mer lagringsutrymme fanns än tidigare.

– Vi började leta efter andra alternativ, och det var då vi blev uppmärksammade om Energy Rent på Orstad. Vi kontaktade dem för att se om de kunde hjälpa till, säger Nærland och fortsätter; – De kom ut för inspektion och sa att detta skulle de kunna ordna rätt förvaring av grönsakerna.

Tack vare dem lagrade vi 150 ton morötter vid rätt temperatur. Det var en utmärkt service. Rummet där mobil kylningen installerades användes inte för förvaring av grönsaksbonden, men med lösningen för Energy Rent hade han plötsligt ännu bättre utrymme för sina morötter.

Skulle du rekommendera andra grönsaksodlare att använda dem för liknande problem?

Ja absolut. De var väldigt snabba på att få saker på plats, svarar Nærland.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan