Underhåll av värmeväxlare

vedlikehold av varmevekslere

Värmeväxlare är själva blodkärlet i ett värmeanläggning. Därför är det extremt viktigt med korrekt underhåll av värmeväxlare. Vi på Energy Rent vet hur viktigt det är med underhåll och är redo att hjälpa dig med ditt värmesystem.

Värmeväxlare säkerställer effektiv värmeöverföring mellan olika medier och vätskor. Den har många små kanaler för att säkerställa effektiv överföring över största möjliga område. Att ha många kanaler innebär att den också utsätts för partiklar, korrosion och smuts i anläggningen. Detta kan täppa till och skapa beläggningar på brädor, vilket i sin tur leder till sämre överföring. Då måste du höja temperaturen och ekonomiskt blir det dyrare att använda värmeväxlare. Detta är något som händer över tiden i de flesta växter, och därför är kontroll och möjlig rengöring alfa omega för att säkerställa en ekonomisk och driftsäker anläggning.

CIP

Vi har mycket erfarenhet av dimensionering av olika växlare och kan kontrollera både flytande och termisk om din växlare levererar den avsedda prestandan. Vi rengör även våra egna hyresutrustningar, växlare samt system åt kunderna. I vårt sortiment har vi mobila rensninganläggning (CIP) med filter, värme, kraftfull pump och «flow reversal». När detta kombineras med rätt kemikalier för jobbet säkerställer vi ett gott resultat.

Byt ut packningar

I ett värmesystem blir packningar slitna med åldern, drift, partiklar samt temperatur. Plattorna är belagda och lutade så att värmeväxlaren är den svagaste länken i systemet och fungerar som ett filter som absorberar allt ”skit”. När detta inträffar minskas hela anläggningens prestanda och effektivitet avsevärt. Genom att använda en CIP återställs prestanda och det förhindrar inte planerad driftstopp. Vi på Energy Rent kan leverera alla CIP, reservdelar och det faktiska utförandet av underhållsjobbet.

Kemisk rengöring

Vi hade en kund som upplevde att värmen i byggnaden minskade på grund av magnetit i radiatorerna. Sedan utförde vi en termografi av radiatorerna, både före och efter, och detta avslöjade stora utmaningar med värmeöverföringen. Vi tillbringade sedan två dagar med kemisk rengöring där vi ”spolade” hela byggnaden inklusive pumpar, golvvärme, radiatorer och rörsystem. Efter detta återställdes föreställningen och kunden behövde inte använda stillongs och hattar längre. Detta visar vikten av bra underhåll av värmeväxlare.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan