Uthyrning av mobil värmeanläggning

Utleie av mobile varmeanlegg

Energy Rent AS kan uthyrning av mobila värmeanläggningar!

Vi  bygger och hyr ut kompletta mobila fjärrvärmeanläggningar. Vi kan leverera mobila värmesystem i Mega Watt-klassen! Energy Rent AS har bland annat levererat en mobil fjärrvärmeanläggning i samband med en utbyggnad av ett befintligt värmeverk till en stad på Østlandet.

Sättet vi löste projektet var att erbjuda 2 1,5 MW mobila värmecontainer och 1 3 MW värmeväxlarcentral. Alla tre värmebehållare har integrerad mobil fjärrövervakning som skickar ett SMS ifall anläggningen stannar.

På grund av det höga statiska trycket på det befintliga fjärrvärmenätet valde vi att använda en dedikerad värmeväxlarcentral. I växelcentret installerades 16-bar expansionsfartyg och en kraftfull pump för att ta hela lasten på 3MW.

Värmeväxlaren som användes erhölls från Alfa Laval. Värmeväxlare Alfa Laval M15B, är en packningsvärmeväxlare med isoleringsmantel. Värmeväxlaren är certifierad upp till 16bar och är dimensionerad av Energy Rent AS. Vi valde att köra med en temperaturskillnad mellan det mobila fjärrvärmesystemet och fjärrvärmenätverket på dT = 10k.

När kunden först behövde mobil fjärrvärme var han glad att någon kunde hyra ut mobila värmesystem. Kunden var nöjd med det väl genomförda projektet och som bara behövde ”vrida nyckeln”.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Industriell luftkonditionering

Uthyrning av mobil värmepump

Type av projekt Uthyrning av mobil värmepump för kylning av motorer. Utrustning Mobila värmepumpar och distributionsnät Kort beskrivning Ett industriföretag upplevde för höga temperaturer på

Läs mer »

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan