Uthyrning av mobil värmeväxlare till industriändamål

leverera värmeväxlare för testutrustning hos Johan Castberg FPSO.

En värmeväxlare är en mekanisk enhet som är designad för effektiv värmeöverföring från ett medium till ett annat.

Vi har över 10 års erfarenhet av att hyra ut mobil värme och hjälper till att lösa situationer där det behövs en mobil värmeväxlare för planerade och oplanerade händelser. På så sätt kan vi hjälpa till att minska skador och problem eller utbyte av utrustning i hela Norge på mycket kort tid.

 

Industriella mobila värmeväxlare för specifika processer

Våra uthyrningsmobila värmeväxlare kan klara temperaturer ner till -20 grader och upp till +160 grader. De kan hantera högt tryck – upp till 30 bar och har en värmevärmeffekt på upp till 1000 kW (80/60°C – 70/50°C) och en kylvärmeffekt på upp till 500 kW (0/5°C – 7/12°C).

I vår uthyrningspark har vi mobila värmeväxlare för olika medier, inklusive saltvatten, vatten, glykol och ånga. Våra mobila värmeväxlare är flexibla att använda, lätta att montera och starta upp, och de kan anslutas snabbt via slangar. Värmeväxlaren kan monteras både inomhus och utomhus. De flesta uthyrningsväxlare är monterade på en ram i samma storlek som en europall på 120 x 80 x 165 cm.

 

Test av utrustning med mobila värmeväxlare

Innan Johan Castberg anlände till Norge i början av 2022 blev vi kontaktade och ombedda att leverera värmeväxlare för att testa utrustning på fartyget. Vi levererade sex mobila värmeväxlare, som tillsammans överförde en effekt på 4600 kW.

 

Specialister på bakgrunden

Oavsett orsaken, om det är kapacitetsproblem, omställningsprocesser, nödsituationer eller behov som beror på årstiden, kommer våra erfarna specialister att stödja och hjälpa dig genom hela processen, från början till slut, för att hitta den bästa lösningen.

Planerat underhåll – hyr mobil värmeväxlare hos oss! Om egna värmeväxlare måste tas ur drift, antingen för test, rengöring eller underhåll, har vi mobila värmeväxlare som kan ersätta din egen utrustning under tiden, så att driften inte behöver stoppas. Vi kan integrera vår utrustning i befintliga system utan väsentliga störningar.

 

Kemisk rengöring av värmeväxlare

Kunden kontaktade oss när de upplevde en minskning av värmeöverföringen i deras värmeväxlare. Vi utförde en kemisk rengöring av två stora sjövatten-värmeväxlare. Vi använde mobilt CIP-utrustning med en värmekassett på 22 kW och en pump på 170 liter per minut, en tank på 215 liter och nödvändiga kemikalier för att utföra den kemiska rengöringen av värmeväxlarna.

kjemisk rengjøring

 

Tillgängliga 24/7

Vi är tillgängliga dygnet runt och hjälper dig med planerade och oplanerade händelser. Våra specialister kommer att hjälpa dig genom hela processen och hitta den bästa lösningen för din situation. Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om uthyrning av mobil värmeväxlare enligt dina behov.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Kylning av serverrum

Kylning av serverrum

Typ av projekt Kylning av serverrum Typ av utrustning Kylmaskin Kort beskrivning Kunden behövde kyla sitt eget serverrum i sin produktionsfabrik. Vi levererade och fick

Läs mer »

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan