Uthyrning av värmeväxlar

Utleie varmevekslere

Uthyrning av värmeväxlar

Vi på Energy Rent har uthyrningsvärmeväxlare i många varianter som är redo för omedelbar uthyrning. Vi har mobila värmeväxlar i olika material som titan och 316 syrafast för de flesta applikationer. Förpackning och lödning. Visste du förresten att vi också är en distributör av värmeväxlare och kan skaffa en ny växlare åt dig så snart som möjligt? Vi kan leverera kompletta enheter med kopplingar, övergångar och slangar. Vi kan även tilldela en shunt samt ge kunden de parametrar som de vill ha.

Uthyrning av värmeväxlare och värmeöverföring är vår spetskompetens

Efter flera års erfarenhet av försäljning hos tillverkare, distributör och uthyrning av värmeväxlare, har vi nu spetskompetens inom tillfällig värmeöverföring. Som länken visar har vi utfört flera uppdrag när det gäller tillfällig värmeöverföring, och där uthyrning av värmeväxlar är en central del.

Värmeöverföring i vattenbruksindustrin

I denna industri är temperaturen alfa omega när fisken ska sättas i vattnet. Vi har utrustningen för både uppvärmning och kylning av havsvatten, bräckt vatten och sötvatten. För kunder inom vattenbruksindustrin  har vi gjort allt från att kyla ner eller värma upp vattnet för att fylla tankarna med rätt tempererat vatten för ungfisk och yngel.

Värmeväxlare i olika varianter

Värmeväxlarnas huvuduppgift är att omvandla energi från ett medium till ett annat. De kan också användas för tryckavlastning eller för att skapa så kallad hydraulisk åtskillnad mellan två medier. Värmeväxlare finns i ett antal olika former och storlekar. Beroende på vilken applikation som används.

Värmeväxlare används i alla typer av industrier. De används även i luftkonditioneringsapparater och för att kyla ner förbränningsmotorer. De vanligaste värmeväxlarna vi kan erbjuda är vätska-till-vätska, luft-till-vätska samt luft-till-luft. Kostnad och prestanda är två viktiga faktorer som spelar in när vi dimensionerar våra värmeväxlare. Den viktigaste faktorn som styr priset är LMTD, vilket helt enkelt betyder skillnaden i temperatur över värmeväxlaren.

När vi dimensionerar värmeväxlare måste vi ta hänsyn till olika parametrar som kapacitet, temperatur, area, tryckfall och typ av medium. Här använder vi olika dimensioneringsprogram som kan ställas in mot alla dina parametrar och krav. Då skräddarsyr vi den mest optimala värmeväxlaren baserat på dina behov.

Kilfrost ALV

Det är också viktigt att välja rätt medium för jobbet. Låt oss titta på ett exempel på värmeöverföringsvätska används i stor utsträckning inom livsmedelsindustrin. I denna typ av industri används normalt sätt den giftfria flytande propylenglykolen. Nackdelen med denna typ av vätska är att den blir tuff vid låga temperaturer, vilket i sin tur leder till ökat tryckförlust, lägre prestanda samt högre kostnader. Genom att använda giftfri Kilfrost ALV-vätska kan du istället använda en mycket mindre växlare och spara en hel del pengar bara på en enkel vätskebyte. Kilfrost ALV är speciellt utvecklad för att öka både effektivitet och säkerhet vid kylning vid låg temperatur.

Låt oss hjälpa dig

Vi är specialister på detta. Genom åren har vi hjälpt många företag inom olika branscher. Våra duktiga experter hjälper dig att hitta rätt och optimal lösning för dina behov.

Är det brådskande?

Vi finns tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Vi har god erfarenhet av situationer där det verkligen är bråttom att möta kundernas behov så snart som möjligt. Vi fixar transport och montering.

UTValda FAVORITER

Vi håller Sverige igång

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan