Uthyrning av utsläppsfri och fossilfri byggvärme

vaTTENBUREN vÄrme tilL byggplaTsen

Vi är ett ledande företag inom utsläppsfria värmeanläggningar. Vi har också en stor uthyrningspark inom fossilfri byggvärme.

Produkterna i vår portfölj består av lösningar som redan är – eller som kan anpassas till en grönare framtid. Vi arbetar hårt för att snabbt anpassa oss till de innovativa lösningar som krävs av marknaden och miljön.

Energy Rent levererar system för vattenburen värme som uppfyller morgondagens krav och ger dig ett optimalt klimat på byggnads- och anläggningsplatsen.

Oroa dig inte för att lägga ner tid på att flytta runt värmesystemen utan fokusera mer på själva arbetet – och välj vattenburen värme för byggplatsen.

Ett antal kommuner och rättsinstanser har redan ställt krav på fossilfria byggarbetsplatser. Oslo har ställt krav på utsläppsfri uppvärmning fram till 2025, och 2030 kommer staden att uppnå en koldioxidreduktion på 95%.

Men vilka lösningar kan användas för att uppnå dessa mål?

Idag används fossila energikällor huvudsakligen för uppvärmning av byggplatser, och i synnerhet används diesel och propan som energikällor.

För att uppfylla kraven för fossilfri uppvärmning måste man byta till olika alternativ som värmepumpar, vattenburen värme, elpannor och väte – mobila och effektiva värmekällor.

Om du väljer att använda en vatten-till-vatten värmepump med en energibrunn som värmekälla då är det bra att veta att det finns ett grönt alternativ till etanol och glykol, som är de vanligaste värmeöverföringsvätskorna.
Här kan du läsa mer om Kilfrost GEO.

Idealisk inomhusmiljö

Fördelen med att använda vattenburen värme är att systemet inte tillför fukt i luften, vilket ofta är en utmaning om du använder direkteldade propananlägg eller värmeanlägg.

Det ger en jämn och stabil temperaturprofil, som tillsammans med dammfiltret garanterar hög komfort. Energy Rent hyr ut system för byggvärme som ger en idealisk inomhusmiljö som är perfekt för att slutföra olika projekt, till exempel när färgen ska torka.

miljøvennlig byggvarme

Utsläppsfri byggplats

Under 2020 hyrde vi ut vattenburen värme samt två industriella värmepumpar till Velodrome på Sola. Ett steg närmare till utsläppsfria byggplatser, vilket naturligtvis är vårt mål. Allt fler byggplatser kräver vätskeburna distributionssystem för värme, bland annat för att undvika fukt i luften. Detta är särskilt viktigt vid gjutning av betong på vintern där vattenburen värme bidrar till effektiv och ekonomisk härdning och torkning. Genom att ge dig full kontroll över torkningsprocessen underlättar vi säker, miljövänlig och ekonomisk utveckling.

Framtidens lösningar

Energy Rent hyr ut system för uppvärmning och torkning med fossilfria och utsläppsfria lösningar. Vi tar på oss vår del av ansvaret och strävar efter att vara ett modernt och miljövänligt företag som uppfyller morgondagens krav.

Vattenburen värme bidrar till mindre risk för läckor och är en effektiv och miljövänlig form av uppvärmning. Med en tekniskt centraliserad enhet får du en säker katalysator för det bästa, dammfria inomhusklimatet. Att hyra system för byggvärme från Energy Rent för ett projekt bidrar till ett enkelt, ekonomiskt och miljövänligt genomförande.

Fossilfri Byggvarme
Utleie miljøvennlig byggoppvarming


Vattenburen värme till
Greverud Torg

Under 2018 levererade vi vattenburen värme till Greverud Torg. I över ett år låg en enhet på 600 kw placerad vid byggplatsens ytterkant. Genom golvvärme, tillfälliga konvektorer, fläktar och tillfälliga rör säkerställde vi torkning och konstruktion av golv på rekordtid! Systemet reglerar värmen efter behov och klimatförhållanden. Och med en central enhet som säkerställer drift behöver du inte gå runt och flytta på utrustning hela tiden – och kan istället fokusera på att arbeta mer effektivt.

Gröna lösningar för BYGGVÄRME

Uthyrningsprodukter för BYGGVÄRME

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan