Uthyrning av värme och kylning till vattenbruk

Vi hÅLLER perfekt temperatur

Energy Rent är experter på att hyra ut kyl- och värmeutrustning, vilket hjälper dig att hålla den perfekta temperaturen.

Med vår erfarenhet och expertis hjälper vi dig med de rätta lösningarna för ett snabbt och effektivt resultat.

Vattenbruksproduktionen är en stor industri i Sverige og Sverige är den åttonde största exportören av fisk och skaldjur i världen, med ett årligt värde på 35,4 miljarder svenska kronor. Antalet ökar för varje år och nu har det blivit vanligare med landbaserade fiskodlingar.

Uppfödning kräver perfekta temperaturförhållanden för fiskens tillväxt, men också för bästa möjliga behandlingar av ungfisk och sjögräs

Landbaserat vattenbruk

Norrmän har fiske i blodet och industrin har varit en grundpelare i norsk kultur och historia mer än vad vi kan föreställa oss.

Förutom att fånga fisk på öppet hav har vi under de senaste 50 åren byggt fiskodlingar längs hela kusten, och utvecklingen sker snabbare och snabbare. Landbaserade fiskodlingar kan nu vara lösningen på problem som löss, alger och andra fisksjukdomar.

Landbasert Oppdrett
Lakseoppdrett Øk Produksjonen

Öka produktionen

Att kunna kontrollera temperaturen är viktigt för en framgångsrik fiskodling. Stian Aspaas och Magne Røe tog över en landbaserad anläggning i Tydal sommaren 2019.

De upptäckte att grundvattnet som kom in var för kallt och installerade en värmepump för att öka temperaturen. Ett enkelt drag, men under varmare förhållanden växte rödingen mycket snabbare och produktionstiden på Norwegian Fish Farms Tydal halverades.

Stabil temperatur

År 2019 kontaktades vi av en stor aktör inom vattenbruksindustrin. De väntade in en stor mängd fiskar men vattnet var inte tillräckligt varmt i anläggningen – då de hämtades direkt från en flod.

Vi fick uppdraget att hyra ut en värmecentral som kunde värma vattnet från 2 till 10 grader på ett snabbt och effektivt sätt – precis vad som behövdes för att anläggningen skulle kunna ta emot fisken.

Laskeoppdrett Stabil Temperatur
Mobil Varmesentral 1500kW

Mobila lösningar

Som ett av Norges ledande företag inom tillfällig uppvärmning och kylning erbjuder vi på Energy Rent de lösningar som passar dig bäst för att anpassa temperaturen till optimala förhållanden.

Vi har erfarenhet av både uppvärmning för mer tillväxt och kylning för att anpassa sig till tillväxt i överbelastade slakterier.

Vår utrustning kan både värma och kyla ner bräckt vatten och havsvatten – och vi hyr ut titanbytare som fungerar som hydrauliska separatorer.

lösningar för vattenbruk

Utleie av mobilt varmeanlegg
Värme | Referenser
Värme | Referenser
Utleie av chiller
Kylning | Referenser

Uthyrningsprodukter för vattenbruk

Skicka oss ett mejl till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret nedan